İzleyiciler

25 Temmuz 2016 Pazartesi

Diyet waffle - Bebek waffle' ı - bebeklerde abur cubur yiyebilir 2






offf yok böylesi sayın seyirciler. Kendim yaptım diye demiyorum gerçekten diğer waffle ları aratmıyor. Hem daha sağlıklı. Kesinlikle diyet yapanlar da yiyebilir. Bence deneyin :)

Malzemeler
Bir elma
İki yumurta
Bir kaşık bal ( isteyen arttırıp azaltabilir bu miktarı, bence koymasak da olurmuş)
Bir su bardağı süt (yarımşar ölçü ile su ve maden suyu da olabilir)
İki kaşık yulaf
İki kaşık tam buğday unu (bir kaşık un, bir kaşık keçiboynuzu unu da koyulabilir)
Tarçın
Bir çay kaşığı karbonat
Birkaç damla limon

Yapılışı
Elmayı rendeleyip diğer malzeleri ekliyoruz. Karbonatın üzerine birkaç damla limon suyu damlatıyoruz. Boza kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Peçete ile zeytinyağı sürülmüş teflon tavaya yarım kepçe kadar döküp üstü göz göz oluncaya kadar kısık Ateş'te  pişiriyoruz. Sonra diğer yüzünü çevirip tavanın kapağını kapatıyoruz..

Yanında çikolata yerine tahin-pekmez-keçiboynuzu unu-badem-ceviz karışımı ile servis yapıyoruz. Meyvelerle birlikte, üstüne Hindistan cevizi, Antep fıstığı serpebilirsiniz. Bunları bebelere yediriyoruz, sonra da niye bu kadar hareketliler  :))

Oyyy gideyim de yiyeyim ;)

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news